Kaniner

Dvärgvädur rex

Torsdagen den 22 oktober utökades kaningården med två stycken dvärgvädur rex. Älskar rexpälsen och dvärgväduren som ras har redan en speciell plats i mitt hjärta. Så vad kan bli bättre än att kombinera dessa två? Kaninerna som anlänt är en hona född 2018 och en hane på 4 månader (född 2020 alltså). Tanken är att dessa två ska bli ett avelspar.

Malvina Lake Marigold

”Embla”

Född: 28/5 2018
Kön:
Hona
Färg/teckning:
Viltisabella? (Lux enl. stamtavlan).
Vikt:
2,5 kg
Känd genkod:
A_ bb Cc dd Gg
Utställd/stambokförd: 91,5 p

Pappa: Viltblå
Farfar: Viltgrå
Farmor: Beige

Mamma: Lux
Morfar: Havana
Mormor: Viltgrå

Om Embla

Embla är en av de mest kelsjuka honor jag haft, hon verkligen njuter av att bli klappad. Hon är fortfarande lite stor, men vi arbetar oss sakta men säkert neråt viktmässigt. Hundarna verkar hon också redan vant sig vid och bryr sig inte nämnvärt när de kikar in i hennes bur i jakt på smaskiga pluttar.

Alrunans Dunlin

”Ask”

Född: 22/7 2020
Kön:
Hane
Färg/teckning:
Svart
Vikt:
1,570 kg
Känd genkod:
A_ B_ C_ Dd gg
Utställd/stambokförd: Ej utställd än.

Pappa: Blå manteltecknad
Farfar: ? manteltecknad
Farmor: Svart

Mamma: Svart
Morfar: Svart
Mormor: Svart

Om Ask

Ask är än så länge lite försiktig av sig, men får han bara nosa på ens hand har han inga problem med att bli klappad. Planen är att ställa ut honom till nästa år. På grund av två små grupper med vita strån finns risk för avdrag, men jag kommer försöka ställa ändå. Det vill säga när allt det här med Covid-19 lugnat sig.

Fransk vädur

Här hemma bor i nuläget två kaniner av rasen Fransk vädur, far och son. Båda två finns tillgängliga till lämpliga honor, Poppy dock till våren då han ännu inte har åldern inne.

BirkenBalder's Tusensköna

”Poppy”

Född: 30 April 2020
Kön:
Hane
Färg/teckning:
Kanel? vitörad wienertecknad brokad
Vikt:
ca 4,5 kg
Känd genkod:
A_ bb cc Dd gg Kwo_ Kk Xx (ev KwoKwo = homozygot vitörad).

Pappa: Svart vitörad
Farfar: Madagaskar vitörad
Farmor: Blå

Mamma: Blå vitörad brokad
Morfar: Havana vitörad
Mormor: Blå brokad vitörad

Om Poppy

Den här ”lilla” herren har nästlat sig in hos både mig och min son. Han är otroligt kelig och älskar att ligga i knäet och bli klappad. Väldigt pussglad herre som gärna putsar en. Han är helt enkelt en otroligt härlig kanin!

Vässarns Bosse

”Bosse”

Född: 11 februari 2019
Kön:
Hane
Färg/teckning:
Svart vitörad
Vikt:
4,76 kg
Känd genkod:
A_ Bb Cc Dd gg Kwo_

Pappa: Madagaskar vitörad
Farfar: Madagaskar vitörad
Farmor: Bourgogne

Mamma: Blå
Morfar: Havana
Mormor: Viltgul

Om Bosse

Bosse flyttade hem till oss i mars 2020, det vill säga när han var strax över året. Han vande sig snabbt vid sitt nya hem och visade tydligt att han är en väldigt social kanin som tycker om mänskligt sällskap. Liksom vår hona är han väldigt tydlig i att visa vad han vill och inte vill. Om matskålen är tom flyger den exempelvis all världens väg, eller så släpar han ut den i hagen och slänger runt med den så fort vi är i närheten. Så fort vi kommer ut på tomten
och han ser oss blir han jätteglad och likaså när våra hundar kommer fram till hans bur. Helt enkelt en väldigt social herre.