Om BirkenBalder's

Under många år gick uppfödningen, både vad gäller kanin och guldhamster, under namnet Zvintos. Det namnet hade sitt ursprung i den första dvärgvädur jag ägde, en blå hane vid namn Lonlys Zvinto. När jag nu startade upp med kaniner igen efter ett par års paus kände jag att jag ville ha ett namn som fungerar lika bra till kaninuppfödningen som till mitt pyssel och sömnad. Då föddes BirkenBalder’s. Själva namnet är en hopslagning av min sons namn och vår allra första hunds namn.

Målsättning

Avelsmål 2022

Hälsa: fokus är och har alltid varit hälsa, både fysisk och psykisk. Bra temperament och en hälsosam kanin är alltid mitt prio. Med bra temperament menas en social kanin som är lätt att hantera.

Kroppstyp: rent utseendemässigt är mitt mål i nuläget att få in bättre typ på dvärgvädur rex. Där är planen att använda mig utav normalpälsade dvärgvädurar med bra typ. Detta är anledningen till att jag köpte in både Bore och Halvar som har bättre kropp, huvud och öronställning.

Päls: kvalitén på rexpälsen behöver såklart också fortsätta förbättras och förhoppningsvis kan detta göras utan att behöva korsa in ex rasen Liten rex eller Rex. Detta får dock stå tillbaka lite under 2022 då fokus är på kroppstyp.

Färg: som det ser ut i nuläget är mitt mål att få fram färgen beige. Som ett led i detta kommer jag försöka göra kombinationer som tar mig ett steg närmare detta, men under 2022 blir det mest bärare av de olika anlagen.