Förutom alla kaniner finns här även två maskotar på gården – våra två hundar.

Grim

Namn: Meder’s GoldDog Chinwendu
Född: 12 april 2010
Kön: Hane (kastrerad)
Ras: Staffordshire bullterrier
Mankhöjd & vikt: ca 39 cm & 16,5 kg.

E: Steffex Four Wheel Drive
U: Queen

Detta är en riktig livsnjutare som nu på äldre dagar börjat höra sämre, till mattes och husses förtret. Han har alltid haft en sweet spot vad gäller smådjur och är perfekt när det kommer till att vänja kaninungar med hundar. Tycker som de flesta “sockergrisar” inte om regn, men kan däremot ligga ute i solen hur läääänge som helst om somrarna. Såpass länge att vi brukar få ta in honom innan han får solsting. 😉 Som yngre hade han det inte helt lätt dock, med demodex som valp och diagnosticerad klokapselavlossning med debut vid 3 års ålder. Symtomfri sedan 4 års ålder.

Evi

Namn: Meder’s GoldDog Divinium Liv
Född: 3 juni 2011
Kön: Tik
Ras: Staffordshire bullterrier
Mankhöjd & vikt: ca 43-44 cm & 19 kg.
HD/ED: HD D, ED 0/1 (140919).

E: Klöverwall Baby-Bully
U: Up White Choco Fransimo Bohemia

Evi har sedan hon var valp inte gjort särskilt mycket väsen av sig gentemot oss, men var en riktig liten piraya mot Grim! Accepterar smådjur, men trots att hon är uppvuxen med smådjur runtomkring sig är hon fortfarande osäker på om man kan leka med dem eller inte. Älskar människor men är väl inget större fan av andra hundar, om det inte är rottweilers (som både hon och Grim älskar). 

Hennes D-höfter är tack och lov inget vi märkt av ännu trots hennes ålder. Förhoppningsvis får hon slippa sådana problem ett tag till. 🙂