Jag har väl mer eller mindre fotograferat så länge jag kan minnas. Till en början hade jag en gammal analog kamera och det blev en hel del fotografier, även om kvalitén inte var särskilt bra. När jag fick min första digitalkamera övergick jag mer till att fotografera mina djur och naturen runtomkring mig. De kompakta digitalkamerorna på den tiden lämnade väldigt mycket att önska och det gör väl i och för sig en del av dem nu också. Efter ett par år köpte jag min första systemkamera, en Nikon D40 och det kändes som om en helt annan värld öppnades! Äntligen gick det att få till bilderna så som jag ville.

För ett par år sedan uppgraderade jag mig till en Nikon D7000 men fick för något år sedan inse att den i längden blev för tung för mig att fotografera med, som har lite sämre armstyrka. Detta gjorde att jag bytte till en Panasonic Lumix GX-800K och den är otroligt smidigt att handskas med. I efterhand upptäckte jag hur mycket jag saknade att kunna fotografera manuellt, så nyligen flyttade det hem ett till kamerahus – Panasonic Lumix G80. I och med att båda kamerahus är micro 4/3 kan de använda samma objektiv. Tanken är att använda G80 till fotografering och GX-800K till att filma med.

Motiven jag fotograferar är till 90% mina egna djur som jag har eller haft tidigare. Ibland besöker jag någon hund- eller kaninutställning och fotograferar. Drömmer om att kunna fotografera lite kullar, ex hund eller katt, samt även vuxna djur så småningom.

Kamerhusen som synes i bild är en Panasonic Lumix GX-800K (vänster) och en Panasonic Lumix G80. Objektivmässigt ses ett 12-32 mm f/3,5-5,6, ett 45-150 mm f/4-5,6 samt ett 25 mm f/1,7.