Redan när jag sparade alla tre honorna ur årets kull var det bestämt att minst en av dem skulle säljas så småningom. Tanken var dock att först ställa alla tre för att lära mig lite mer om vad domarna tycker om de olika typerna på mina honor. Tyvärr blir det så att det inte kommer finnas någon utställning inom rimligt avstånd förrän i februari nästa år. Detta gör att jag har tagit beslutet om att sälja en av honorna redan nu. Eftersom jag inte har tänkt avla på japantecknat blir det alltså Peach som får flytta just nu. Eventuellt att Daisy flyttar i framtiden efter en kull.

Mer om Peach går ju att läsa under “Kaninerna”. Rent temperamentsmässigt så är hon väldigt snäll, men kan vara lite avvaktande ibland. Detta tror jag har att göra med att hon bor med sin mamma som mer och mer nu vill ha 100% av uppmärksamheten och då jagar bort Peach. Tillåts hon väl komma fram så blir hon gärna klappad. Ogillar att bli lyft dock. Vill gärna gömma huvudet lite under jackan/tröjan när man klipper klorna på henne, vilket jag visserligen inte ser något större problem med. Är lite mindre i storleken än sina syskon och väger mellan 1,6-1,7 kg. Det var ett par veckor sedan hon vägdes och kan kontrollvägas vid intresse.

Hon säljs ringmärkt med stamtavla och kostar 700 kr.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste nytt