Idag var det dags att åka till Bålsta för att hämta hem sista tillskottet för nästa års avel, nämligen en blå normalpälsade hane vid namn Kolartorpets Blurre. Här hemma kommer han få gå under namnet Bore. Vår bils varningslampa för batteriet har kunnat lysa till någon sekund sådär random med ganska långt mellanrum. Idag var dock annorlunda. På vägen dit slocknade den inte efter någon sekund som tidigare utan lyste lite längre innan den slocknade. Väl ute på motorvägen började den lysa igen och ville inte slockna. Kaninen hämtades och på vägen hem valde vi att åka gamla vägen så vi inte behövde åka motorväg utifall det skulle bli problem – och problem blev det. Kort efter vi svängde av började helt plötsligt alla möjliga varningslampor lysa och vi blev tvungna att stanna till på en husvagnsbutik. Resultatet av det hela blev bärgning till Västerås och därefter hämtade min mamma oss och skjutsade hem oss (vad gjorde jag utan dem!?). Bilen står nu där i Västerås och vi får se hur lång tid det hela kan tänkas ta.. I vanliga fall är det alltid något som ska krångla när maken hjälper mig hämta kanin. Men att hämta kanin på fredag den 13e var uppenbarligen ingen bra idé.

Eftersom Bore precis hämtats hem kan jag inte säga varken bu eller bä om hans temperament här. Lite blyg blev jag förvarnad om, men det ska vi nog råda bot på så småningom. 😉 Riktigt snygg är han i alla fall och har precis det jag behöver rent typmässigt! Så till nästa år blir det nog i princip bara kullar med rexbärare, men det behövs ju det med för att förbättra typ på de rexpälsade.

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Senaste nytt