Mina älskade hängöron

Idag stod kloklippning på schemat och som alltid brukar jag försöka väga kaninerna och ta några kort. Bosse som legat runt 4 kg sen vi fick hem honom är nu snart uppe i 5 kg. Han har breddat på sig riktigt fint! Poppy fortsätter växa och väger nu vid snart 7 månader ungefär 4,3 kg. Ask fortsätter att öka sakta men säkert och väger nu lite över 1,3 kg till sina 4 månader. Embla ligger stadigt på 2,6 kg och henne försöker jag minska ner. Få se om jag får ner henne till i alla fall 2 kg. Vad som är hennes idealvikt återstår att se.

Ända sen vi köpte Ask har planen varit att sonen ska få ställa ut honom som junior. Jag visste sen tidigare att Ask hade några få enstaka vita pälsstrån på baken, som hade fått plockats bort vid utställning. Idag upptäckte jag hela två grupper med vita pälsstrån och de kan inte plockas bort utan att det märks. Vita grupper brukar leda till en nollad kanin… I och med Covid-19 framfart blir det nog inte direkt många utställningar där kaniner kan ställas i PET heller. Det innebär att det inte kommer bli några utställningar för oss nästa år. När Ask blir tillräckligt gammal är tanken att han ska få gå i avel och eftersom hans stamtavla är utan luckor, kan han gå som en. Nu ska jag bara bestämma mig till fullo för vilken färg jag vill satsa på framöver på de rexpälsade. Det finns så många otroligt fina färger! En del gör sig inte helt bra på rex dock i och med att vissa blir att se annorlunda ut. Någon svår färg eller teckning känns som att det får bli längre fram, när typen är bättre. Men jag har ju alltid varit svag för vita blåögda…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *