Snart tillökning…

Jag har sedan tidigare haft planer på att utöka med några dvärgvädurar. Har nyligen fått inse att frassar inte är den rätta rasen för mig, vilket jag nog känt ett tag. Jag har funderat en hel del på vilken färg och även vilken pälstyp som jag faktiskt vill ha på dvärgvädur. Till en början funderade jag på vit blåögt då jag tycker de är otroligt fina, men sen kom jag ihåg hur lätt de blir skitiga i pälsen – speciellt hanarna om/när de skvätter och har sig. Vill gärna kunna ställa ut åtminstone någon gång och jag orkar inte skrubba tassar som sen blir skitiga på två röda i vilket fall. 😛 Så jag bestämde mig för att det inte blir vita blåögda. Däremot kom jag fram till vilken pälstyp, nämligen rexpäls! Började söka efter ett avelspar och fick ganska fort napp vad gäller hona och sen senare även hane. Båda ser ut att ha ganska bra typ för att vara rexpälsade. Jag tycker att de ofta kan vara ganska snipiga i utseendet, speciellt de utan stamtavla.

När det gäller utställning så funderar jag på om även sonen ska få bli medlem den här gången. Kommer bli medlem i SKAF efter årsskiftet och då blir det både jag och sonen. Med tanke på hur mycket han tycker om kaniner tror jag han skulle tycka det var väldigt roligt att kunna få ställa ut själv som junior nu när han har åldern inne. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *