Lille kameleont

Jag inser att jag nog skulle döpt Poppy till något annat istället, typ kameleont. Som nyfödd såg hen helt rosa ut och jag klurade på om hen skulle bli helvit, antingen blåögd eller brunögd. Brunögd hade hen kunnat bli om det var dubbla anlag för vitörad i kombination med brokat. Vid två veckors ålder började det dyka upp färgade partier. De partierna visade sig sen vara för små och på fel ställen för att det ska kunna gå att färgbestämma med säkerhet. Så än idag vet jag inte om hen är madagaskar eller kanel vitörad brokad.

När jag städade ur buren idag och såg att det var en massa kiss skvätt på ena möbeln bakom buren samt att det hamnat på tapeterna tänkte jag för mig själv ”alltså, hon skvätter ju mer än en hane”. Medan jag städade satte jag ut hen i hagen och när det var dags att städa till Humla och Bumbi började jag sätta ut även dem i samma hage, då tanken var att de förhoppningsvis skulle kunna gå ihop ute sen. Direkt jag satte ner Humla såg jag att Poppy skulle börja jucka på henne, vilket inte är ovanligt när kaniner ska göra upp rang. Jag har kontrollerat könet otaliga gånger på både Bumbi och Poppy bara för att och alla gånger har båda sett ut som honor. Men någonting fick mig att kolla könet på Poppy idag och hon är lite längre en hona.. Könet såg dock inte ut som en klockren hane i nuläget, exempelvis som brorsan som var en solklar hane redan från start. Jag har fått rådet att vänta och se hur hen utvecklar sig, om penisen kommer se normal ut eller om den kommer fortsätta se ut som den gör. Om den inte blir att se normal ut kommer både föräldrar och syskon att sättas med avelsförbud. Efter en del letande i den fluffiga pälsen lyckades jag dessutom hitta två pungkulor som definitivt inte varit där innan.

Hela den här karusellen fick mig dessutom att inse att även om frassar är härliga, så är det inte riktigt ”min” ras trots allt. Jag insåg att jag var mer exalterad över tanken att få fram en ovanlig färg, än att jag får fram den färgen på frasse. Jag är lite osäker på hur jag kommer göra i nuläget, om det blir fler frassekullar eller inte. En sak är dock säker, någon gång blir det dvärgvädur igen! Hur snart återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *